REGULAMENT DE PESCUIT SPORTIV RECREATIV

- Art. 1. In cadrul amenajarii piscicole Lucianca Niculesti pescuitul sportiv recreativ este permis numai de pe mal si se desfasoara numai in timpul zilei (de la rasaritul pina la apusul soarelui) contra platii unei taxe in suma de 50 lei / persoana pentru 1 zi intreaga si 30 lei / persoana pentru 1/2 zi dar numai dupa ora 14. Taxa da dreptul persoanelor sa desfasoare activitati de pescuit sportiv recreativ indiferent ca acestea realizeaza sau nu realizeaza capturi.

- Art.2. Este interzis pescuitul la japca precum si prin alte metode ce intra sub incidenta Legii nr.192/2001 cu completarile si modificarile ulterioare, precum si pescuitul cu scule sau instrumente care nu sint aceptate potrivit legii ca facand parte din categoria celor destinate pescuitului sportiv-recreativ.

- Art.3. Este interzis pescuitul de noapte fiind admisa camparea pentru pescuitul de a doua zi.

- Art.4. Numarul maxim de unelte este de 6 de fiecare persoana care achita contra valoarea bonului de pescuit. Persoanele care doresc sa utilizeze un numar mai mare de unelte trebuie sa achite suplimentar o suma proportionala cu l/6 din valoarea bonului pentru fiecare unelta(undita sau lanseta). Refuzul de plata al bonului de pescuit conduce la interzicerea stationarii in perimetrul bazinului piscicol si da dreptul la sesizarea organelor in drept pentru luarea masurilor legale.

- Art.5. Persoanele care desfasoara activitati de pescuit sportiv-recreativ au obligatia de a prezenta pentru verificari bonul de pescuit cel putin pina la parasirea perimetrului bazinului, oricaror organe abilitate cu acest drept precum si personalului de control si administratorilor S.C. DOI M SRL.

- Art.6. Pescarul sportiv are obligatia de a elibera in apa exemplarele capturate care nu au dimensiunile minime prevazute de anexa 4 la Legea nr.192/2001 cu modificarile si completarile ulterioare si de a prezenta pentru verificare in timpul sau la finalul partidei de pescuit a tuturor exemplarelor capturate si retinute, echipelor de control si verificare ale administratorului legal sau ale organelor abilitate ale statului.

- Art.7. Pescarii sportivi si insotitorii acestora au obligatia de comportare in spiritul respectului reciproc pe toata perioada stationarii in perimetrul bazinului piscicol, de pastrare a curateniei si de luare a tuturor masurilor pentru a preveni orice evenimente cu consecinte negative (incendii, degradarii ale trenurilor agricole invecinate, alterarea calitatii apei din bazin prin aruncarea de deseuri \ resturii \ substante chimice etc.)

- Art.8. Pescarii sportivi nu au voie sa fie insotiti de persoane care nu platesc taxa la pescuit pe motiv ca nu pescuiesc si ca au venit pentru a insoti persoana care achita taxa. Acestia ocupa locurile de pescuit, deranjeaza pescarii platitori de taxa prin poluarea fonica cu muzica si ocupa spatiul de pe balta prin amenajarea gratarelor provizorii.

- Art.9. Nerespectarea prevederilor prezentului regulament dar si a celorlalte reglementari legale in vigoare de catre orice persoana din afara societatii, care se prezinta pentru pescuit sportiv, va indreptatii personalul de paza si control sa ia masura sesizarii organelor in drept, precum si de interzicere a stationarii sau nepermiterii acesului in perimetrul bazinului piscicol.

- Ultima actualizare: 1.4.2012