- Lacul Niculesti Lucianca este situate pe cozile Snagovului in aval de ferma piscicola Butimanu, iazul 8 si se afla la hotarul dintre comuna Butimanu si comuna Niculesti in amonte de iazurile fermei Peris care sunt situate pe aceeasi vale.

- Daca se vine din Bucuresti trebuie aleasa soseaua Bucuresti Ploiesti varianta Buftea (DN1A), iar in comuna Butimanu satul Lucianca la km 32, prima intersectie in forma de T, se face la dreapta cca. 3 Km si dupa ce s-a intrat comuna Niculesti la cca. 500 m prima ulita la stanga, din asfalt 300 m se ajunge la lacul Niculesti Lucianca.

Cum ajung la Ferma Piscicola DoiM? - Harta

- Daca se vine dinspre Ploiesti trebuie aleasa din nou ruta Ploiesti Bucuresti varianta Buftea (DN1A).

- Lacul are o lungime de 900 m si o latime medie de 300m.

- In amontele iazului o suprafata de cca. 3 ha este acoperita cu stuf, fundul bazinului este cuvat neaccidentat, iar adancimea in aval 5-6 m, in amonte 1-1,5 m.

- Intrucat bazinul are current continuu de apa el este exploatat in regim de crescatorie piscicola intensiv furajata procedand an de an la o suprapopulare de material piscicol de o vara/trei veri, popularea facandu-se din speciile fitofagi, cteno, crap, caras, biban, salau, babusca.

- Pescuitul de recolta se face numai in timpul rece al anului si nu se recolteaza decat speciile de fitofagi.

- Toate celelalte specii ce fac deliciul pescarilor amatori raman in balta an de an , ceea ce justifica faptul ca in balta Niculesti Lucianca pescarii sportivi au avut capturi de crap la 18 Kg, cteno la 15 Kg, caras 500-600 g si salau la 3-3,5 kg.

- Conditiile de a ajunge pe lac la locul dorit sunt foarte bune intrucat ambele maluri sunt pietruite. Pe malul lacului exista si un bar dotat cu aproape toate marfurile de care ar avea nevoie un pescar iesit sa-si petreaca un weekend placut. Imbinand utilul cu placutul, la intoarcere satisfactia e cu atat mai mare cand dupa orele petrecute in aer liber ai posibilitatea sa pleci si cu o anumita cantitate de peste in juvelnic.